![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
  | ![]() |
![]() |
![]() |


STOŁÓWKA SZKOLNA ZAPRASZA !!
INFORMACJE !!!!
Koszt jednego obiadu :w ABONAMENCIE MIESIĘCZNYM 18 zł. (zupa + drugie danie + surówka + kompot)
Koszt jednego obiadu: BEZ ABONAMENTU 20 zł. (zupa + drugie danie + surówka + kompot )
Wszelkiego rodzaju wycieczki, wyjścia, zielone szkoły są zaplanowane dużo wcześniej, (TAKI RODZAJ NIEOBECNOŚCI PROSZĘ ZGŁASZAĆ TYDZIEŃ WCZEŚNIEJ) Zgłoszony odwołany obiad przechodzi na następny miesiąc, bądź do odebrania z własnymi pojemnikami w godzinach 11.30-13.30 w dniu nieobecności. NIEODWOŁANE OBIADY PRZEPADAJĄ!!! Nie ma możliwości w tym roku szkolnym, wypisywać dziecko z obiadu, przed upływem 10 miesięcznego abonamentu (wyjątek stanowi przepisanie dziecka do innej szkoły, lub długotrwała choroba dziecka)
- Ajent kuchni: Małgorzata Kłapyta "Magda"
- adres e-mail: m.klapyta55@onet.pl
- telefon: 500 179 202
- konto bankowe do przelewów za obiady: 06 1050 1445 1000 0090 9736 3478
UWAGA!
Opłata za obiady w październiku wynosi 396 zł.
Opłatę należy uiścić do końca września 2025r.
Informacje i ogłoszenia.
Przypominamy, iż wpłaty za obiady należy dokonywać (na podany nr konta, bądź osobiście - forma dowolna)
z góry do końca miesiąca poprzedzającego miesiąc abonamentowy (np. za miesiąc luty 2025 do dnia 31.01.2025) !!!
/ W wyjątkowych sytuacjach, trudnościach w opłatach prosimy o kontakt tel./sms do ajenta tel.500 179 202/
W przypadku nieobecności dziecka, OBIADY PROSIMY ODWOŁYWAĆ dzień wcześniej, EWENTUALNIE DO GODZ 8.00 w dniu nieobecności dziecka SMS 500-179-202 ( (OBIADY ODWOŁYWANE MOGĄ BYĆ TYLKO I WYŁĄCZNIE W PRZYPADKU CHOROBY DZIECKA LUB WYJŚĆ I WYCIECZEK ZAPLANOWANYCH PRZEZ SZKOŁĘ)

20 - 24 października 2025r.
JADŁOSPIS
  | 20.10.2025 |
21.10.2025 |
22.10.20251 |
23.10.2025 |
24.10.2025 |
I Danie | Zupa ryżowa na kurczaku (300 ml) (wywar warzywny, seler, pietruszka, marchewka, por, lubczyk, natka pietruszki, pieprz czarny, sól, kurczak, ryż |
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (300 ml) (wywar warzywny, seler, pietruszka, marchewka, por, lubczyk, natka pietruszki, pieprz czarny, sól, ziemniaki, maka, śmietana 18%). |
Zupa krupnik (300 ml) (wywar warzywny, seler, pietruszka, marchewka, lubczyk, por, natka pietruszki, pieprz czarny, sól, kasza jęczmienna) |
Zupa grochówka z groszkiem ptysiowym (300ml) (wywar warzywny, seler, por, pietruszka, marchew, lubczyk, natka pietruszki, sól, groch łuskany, groszek ptysiowy, jaja, mąka pszenna. |
Zupa pomidorowa z zacierką (300 ml) (wywar warzywny, seler, por, pietruszka, marchew, lubczyk, natka pietruszki, sól, koncentrat pomidorowy, makaron , jaja, mąka pszenna, śmietana 18%. |
II Danie | Leczo z kiełbasą śląską, pomidorami, papryką i chlebem (300ml,150g) (papryka, kiełbasa, pomidory, pieprz, sól maka, masło) |
Pulpety wieprzowe (piec konwekcyjny) w sosie pomidorowym z ryżem , kalafior 150g, 150g, 150g (mięso wieprzowe, olej rzepakowy, pieprz, sól, koncentrat pomidorowy, cebula, ryż, kalafior, jajko, mąka pszenna, ) |
Ryba miruna pieczona w panierce (piec konwekcyjny), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty (150g, 150g, 150g) (Filet z miruny, pieprz czarny, sól, , sól, ziemniaki, czerwona kapusta, jabłko, olej rzeoakowy, jajko, mąka pszenna, bułka tartar) |
Schab duszony (piec konwekcyjny) w sosie własnym, ziemniaki,ogórek kiszony (150g)(150g)(150g) (wieprzowina, olej, sól, pieprz czarny, cebula, liście laurowe, ziele angielskie, mąka pszenna, ziemniaki, ogórek kiszony) |
Kluski na parze z polewą czekoladową (300g, 150g) (kluski na parze, mąka pszenna, jaja), polewa czekoladowa) |
Napoje | Herbata z cytryną (250ml) (herbata, cytryna plasterki, woda) |
Kompot wieloowocowy (250 ml) (truskawki, czereśnie, jabłko, agrest, wiśnie, czerwona porzeczka ) |
Kompot wieloowocowy (250 ml) (truskawki, czereśnie, jabłko, agrest, wiśnie, czerwona porzeczka ) |
Kompot wieloowocowy (250 ml) (truskawki, czereśnie, jabłko, agrest, wiśnie, czerwona porzeczka ) |
Woda z cytryną (250ml) ( cytryna plasterki, woda) |
  |